dinsdag 9 september 2008

Pruimentaart

Ik geloof dat Judith naar het recept van de Pruimentaart zit te vissen. Het heeft al eens in de Mill gestaan, maar, geloof ik, voor dat zij lid werd van de "Hollandse Club". Het dateert vermoedelijk van zo'n dertig jaar geleden en stond in de Seattle Times.
Dus Judith, van een bespetterde en verfomfaaide verzameling, het recept voor:

Bavarian Plum Flan ( genoeg voor een 10" flan pan )
16 purple washed prune plums, cut in half, pits removed
2 tbs granulated sugar

1/3 cup butter
1/3 cup granulated sugar
2 eggs
1/4 tsp Vanilla extract
1/4 tsp Almond extract
3/4 cup of flour
a pinch of salt


1/4 cup almonds
1 tbs cold butter
1 tbs brown sugar
1 tbs flour

1. Preheat oven to 375 F.
2. In a medium sized bowl sprinkle the plums with 1 tbs of the sugar. Put aside to macerate.
3. In another bowl beat the butter with the sugar until light and fluffy
Add the eggs, one at a time and keep beating
Add the vanilla and almond extracts and keep beating
Add the flour and the salt beat until well mixed
Spread this mixture in a well buttered flan pan with removable rim.
4. Press the plums into the batter, cut side down and sprinkle with the other tbs sugar.
5. Bake 30'
6. In Quisinart chop almonds, but not too fine. Put aside
7. In Quisinart mix the brown sugar with the flour. Cut the ice cold butter in small pieces and add to the sugar flour mix. Whirl very briefly, then add the almonds to the mix.
8. After the 30 minutes are up, take the flan out of the oven. Sprinkle with the nut mix and let bake for 15 more minutes.
Eat warm or cold.
Smakelijk! Jacqueline




2 opmerkingen:

Judith van Praag zei

Heerlijk, heerlijk, dankjewel 'pardner'!

Judith van Praag zei

Nog even. Wat grappig dat ze het een 'flan' noemden, en dat terwijl er slechts twee eieren in gaan, en geen room, noch melk en de uitkomst daardoor ook echt wel stevig genoemd mag worden. Het deed me eerlijk gezegd meer denken aan een Griekse amandelcake dan flan!